Algemeen - Ontwikkelen en professionaliseren

Ontwikkelen en professionaliseren


Blijven leren, inspireren en professionaliseren in een veranderende omgeving  

  

Ontwikkeling is alles. De basis van persoonlijke en professionele groei. Ontwikkeling is noodzakelijk om zinvol mee te kunnen blijven doen. Mensen doen het altijd en overal. Op school, thuis of op het werk. Samen of alleen. Door een leven lang te ontwikkelen halen mensen het beste uit zichzelf en houden ze regie over hun loopbaan. Verbreding, verdieping en verrijking van je kennis en vaardigheden biedt kansen als persoon, werknemer én werkgever om op deze manier voor al onze leerlingen elke dag weer het verschil te kunnen maken in hún ontwikkeling.   

  

Ontwikkelen is belangrijk, want de wereld, de arbeidsmarkt en het onderwijs veranderen razendsnel. Denk aan digitalisering, robotica, nieuwe technologieën en andere vormen van samenwerken en coachen. Of het nu gaat om formeel of informeel leren, het je eigen maken van basisvaardigheden of juist specialiseren. Blijven ontwikkelen is noodzakelijk en geeft energie en werkplezier. Bovendien is het niet alleen goed voor de eigen ontwikkeling, maar ook voor die van een ander. Kortom, we kunnen veel van elkaar leren en elkaar blijven inspireren.   

  

De Werkplaats is dé plek voor leer- en ontwikkelactiviteiten binnen @voCampus en faciliteert het leren. We vinden het belangrijk om in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling te investeren. De focus ligt op samen leren. Met én van elkaar. Ontmoeten, onderzoeken, leren, innoveren en inspireren. Dat is waar de Werkplaats @voCampus alle mogelijkheden voor biedt. De Werkplaats is er voor alle medewerkers: docenten, onderwijsondersteunend personeel én schoolleiding.  

 

Door deel te nemen aan één van de activiteiten, ontmoet je gemakkelijk collega’s van de andere @voCampus scholen, lerarenopleidingen en bedrijven en investeer je ook in jezelf. We werken aan innovaties en inspireren elkaar. Het is de plek waar we actief aan de slag gaan met ons onderwijs van morgen. Je ervaart snel wie waaraan werkt en waar je kunt aansluiten. Zo maken we gemakkelijk gebruik van elkaars leerervaringen.   

 

Het aanbod 

Op de website van de Werkplaats staan onze opleidingen, trainingen, netwerken,  leergemeenschappen, events en innovatieve projecten overzichtelijk bij elkaar. Ons aanbod is samengesteld op basis van de leervraag uit onze scholen op het gebied van coaching, leiderschap, pedagogiek en didactiek, future skills, reflectie & zingeving en vitaliteit. Daarnaast trekt de Werkplaats op met de Academische opleidingsscholen in de regio voor het aanbod van docenten aan het begin van hun loopbaan.  

Ook biedt de Werkplaats de mogelijkheid tot 24/7 online leren via het platform van GoodHabitz. Hier vind je tientallen onderwerpen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling met de mogelijkheid om certificaten te behalen op de diverse thema’s, zoals digitale vaardigheden, persoonlijke kracht, gezondheid, leiderschap en communicatie. Aan het begin van het schooljaar ontvang je automatisch een mail van GoodHabitz en de Werkplaats samen om je account te activeren.  

Aanbod op thema en doelgroep

Programmaboek 2022-2023